Menukaart

Koffie met huisgemaakt appelgebak

Al vele jaren bakken we zelf onze appeltaarten. Samen met een heerlijk kopje Beukenhorst koffie, cappuccino of espresso is dit genieten op elk moment van de dag.

Onze specialiteit is onder andere het eigen gemaakte appelgebak, naar een recept van oma Trui. Koffie (of een ander drankje) met appelgebak is en blijft een topper in de horeca. Appelgebak valt in de smaak bij jong en oud, het wel of niet serveren van zelfgemaakt appelgebak ligt een beetje aan de aard van het bedrijf. Ons gebak smaakt vooral lekker ,omdat we verse appels gebruiken, dat geeft een fris zure smaak, niet te zoet. En het scheutje citroenbrandewijn van oma hoort er ook in. We gebruiken graag goudrenetten om te bakken, maar die zijn niet altijd te krijgen, daarom bakken we meestal van jonagold appels. Het allerlekkerst zijn de appeltaarten in de tijd dat we appels hebben uit eigen tuin, ook maken we dan appelmoes voor onze gasten, maar dat doen we alleen in het appelseizoen. Dan blijft het speciaal. En natuurlijk serveren we ons appelgebak met echte slagroom, want dat hoort erbij vinden we.

Behalve de appeltaarten maken we ook onze eigen jam voor bij de pannenkoeken, en als u van die overheerlijke jam wil kopen, kunt u links en rechts van ons bij de buren vast wel iets vinden van uw gading. Want wij maken alleen voor eigen gebruik. Onze pannenkoeken worden gebakken in pannen, niet machinaal, en wij serveren twee kleine pannenkoeken per persoon, in plaats van een grote pannenkoek. Voor veel gasten valt dat zo goed in de smaak, dat ze graag speciaal hiervoor terug komen.

In de winter kunt u bij ons eigengemaakte erwten - en/of bruine bonen soep eten. Verder verzorgen we op afspraak diverse stamppotten en onze capucijnerschotel "De Viersprong".

Fiets- en wandelroutes

Onze locatie is een prima startpunt voor de Zeskastelenroute van Diepenheim of de Vijfsterrenroute van de Hof van Twente, respectievelijk 28,5 en 54 km lang. Deze twee routes zijn door bordjes aangegeven, verder komen er nog een aantal niet door borden aangegeven fietsroutes langs ons etablissement.

Van deze twee beborde routes kunt u bij ons de routebeschrijving kopen of bij de VVV Diepenheim. Het Overijssels Havezatenpad voert ook langs ons pand.

Ook bieden het Westerflier en omgeving prima mogelijkheden voor een wat langere of kortere wandeling. Vooraf of na de wandeling of fietstocht, is het natuurlijk goed voorbereiden op, of uitrusten van, de inspanning op ons terras of in de gelagkamer, waar als het kouder wordt, de houtkachel een aangename warmte verspreidt. Want de Hof van Twente is mooi in alle seizoenen, het is een gebied waar men in staat is gebleken het karakteristieke landschap en de bijzondere bebouwing in stand te houden.

Hof van Twente is op twee na de gemeente met de meeste monumenten in Overijssel. Een gebied met een voortreffelijke infrastructuur voor wandelaars en fietsers. Op welke manier u er ook op uit trekt, u zult merken dat u in de omgeving van de Viersprong nog echt van de rust en de natuur kunt genieten.

Eigen wandelroute

Bij ons te koop: een routebeschrijving van een 5 km lange wandeling langs de Schipbeek, kasteel Westerflier en boerenerven. Duidelijke route d.m.v. kleurenfoto's en tekst.

Over "de Viersprong"

Café Restaurant "De Viersprong" is een café met een antiek twents interieur en een sfeervol ingerichte zaal.

Een rustieke accommodatie voor een heerlijk familie diner, recepties en partijen (zaal tot ± 85 personen), koffietafels, vergaderingen (beamerscherm 180x180cm).

Voor feestjes en/of afspraken zijn we ook 's avonds open.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 10.30 - 20.00 uur
de keuken van 12.00 tot 19.30 uur


Zaterdag en zondag 11.00 - 20.00 uur
de keuken van 12.00 tot 19.30 uur

Wij zijn alle zondagen van november t/m februari open van 11.00 tot 19.30 uur . Onze keuken is open 12.00 tot 19.00 uur


1e paasdag, 2e paasdag geopend
1e pinksterdag, 2e pinksterdag geopend 

de dinsdag na pasen en pinksteren zijn wij gesloten


's Maandags gesloten

Reserveren kan alleen telefonisch

Contact

de Viersprong

Lochemseweg 1 | 7475 PA Markelo

Telefoon: 0547-351224
E-mail: info@4-sprong.nl 

 

VVV logo

wifi

© 2020 Café Restaurant de Viersprong. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken